top of page

Jouw eigen podcast maken?

Een goed idee zit tussen je oren. Maar hoe krijg je dat tussen de oren van iemand anders? Of heb je überhaupt nog geen idee, maar wel het gevoel dat je ‘iets met podcasts wil doen’? Bij Tussen Je Oren ben je aan het juiste adres – zowel voor het hele traject als voor bijvoorbeeld alleen het editen of de presentatie. 

Lees hieronder waar je aan moet denken bij het maken van een podcast en hoe ik (Dorus) je daarbij kan helpen.

tussen je oren podcasts

formatontwikkeling & strategie

Een goede podcast begint niet alleen maar met ‘een goed ideetje’. Had je jezelf bijvoorbeeld al afgevraagd waar jouw doelgroep graag naar bingeluistert? Of wil je jouw idee net wat verder uitdenken tot het bij je marketingstrategie past? Door strategisch na te denken komen we samen tot een uniek, creatief podcastformat.

Podcastopname

tussen je oren podcasts

Zat je er net lekker in, blijkt het geluid van die ene microfoon niet goed afgesteld te zijn. Een goede opnamekwaliteit is net zo belangrijk als de inhoud van je podcast en je gasten. Ik heb een eigen studio in Amsterdam, ingericht als huiskamer – zodat alle gasten zich op hun gemak voelen en vrijuit kunnen praten. En dat merk je als luisteraar! Kun je niet naar Amsterdam komen of wil je op een andere locatie opnemen? Laat het dan ook even weten.

tussen je oren podcasts

presentatie

Ben je niet goed in het interviewen van gasten of op zoek naar ‘een mooie stem’? Ik heb radio gemaakt bij onder andere Radio 538, live en online evenementen gepresenteerd en een aantal podcasts gepresenteerd en gemaakt. Dus laat je je verhaal liever vertellen door een ervaren persoon? Ik ken nog wel iemand. ;)

productie & redactie

tussen je oren podcasts

Ook bij podcasting geldt: een goede voorbereiding is het halve werk. Welke vragen ga je stellen? Hoe lang duren de onderdelen? En welke gasten nodig je uit? Door mijn ervaring bij de radio en reclamebureaus weet ik hoe je zo snel mogelijk tot de kern van je verhaal komt. Zodat je luisteraar tot aan het einde van de podcast aan je lippen hangt en jij je verhaal volledig hebt verteld.

tussen je oren podcasts

editing & distributie

Opname gefixt en klaar? Zeker niet. Waarschijnlijk heb je zelf ook wel gemerkt dat uh’s en lange stiltes niet lekker wegluisteren. Versprekingen of foutjes zijn tijdens de opname niet erg, maar die halen we er wel uit. Dat knipwerk doen wij wel voor je. Als de podcast na de montage naar jouw wens is, zorgen wij ervoor dat ze op alle grote podcastplatformen staan. Inclusief begeleidende, creatieve copy en een beeldlogo.

Advies

tussen je oren podcasts

Je hebt een podcastidee uitgewerkt tot een goed format en bent klaar om op te nemen. Maar toch voelt er iets niet helemaal goed. Of je hebt geen idee hoe je podcasting moet aanpakken. Ik denk graag met je mee en help je jouw podcastidee nóg scherper te maken.

Forma
Opname
Presentatie
Productie
Editen
Anker 1
bottom of page